Vanliga frågor om torrtoaletten Pacto

Här kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna om Pacto-toaletten. Om du inte hittar svaren på din fråga här, kontakta din lokala återförsäljare.

Separerar Pacto urin?
Nej. När du använder Pacto-toaletten hanteras allt avfall gemensamt. Det är ett enkelt och resurssnålt sätt att ta hand om urinet, som vid separeringslösningar måste spädas med 8-10 gånger sin mängd i vatten.

Vad händer om jag slänger saker i Pacto?
Hygienartiklar, som bindor, tamponger och blöjor, bryts inte ned vid kompostering. Vassa kanter kan dessutom skada spolfolien, så Pacto ska inte användas som papperskorg.

Vad händer om det blir väldigt varmt/kallt?
Pacto-toaletten påverkas inte av vädret. Toaletten fungerar lika bra på Antarktis som i Afrika och kan därför användas året runt och i alla väder.

Jag har sett att det finns två olika sorters spolfolie. Vilken är rätt för mig?
För de flesta är den ekologiska spolfolien att föredra. Den är biologiskt nedbrytbar, vilket gör att du enkelt och kostnadsfritt kan bli av med ditt avfall. Om du har en gammal elektrisk Pacto-toalett måste du däremot använda spolfolien gjord av polyeten.

Behöver jag vidta några särskilda försiktighetsåtgärder vid tömning och avfallshantering?
Nej. Om Pacto-toaletten är rätt installerad och använd är allt avfall förpackat i den täta spolfolien, så du kommer aldrig i kontakt med avfall eller bakterier.